Zelené potraviny

Zelené potraviny - mladý zelený ječmen a chlorella, jsou komplexní, protože obsahují všechny živiny v ideálním poměru, které jsou nutné pro správnou funkci našeho těla. Nastolují přirozenou rovnováhu v těle a podporují samoléčebnou funkci Vašeho těla. Vyjímečné jsou tím, že nás vyživují a čistí zároveň. 
 
Co vlastně umí?
 
• jsou zásadotvorné
• mají kvalitní chlorofyl - hojivý a protizánětlivý, vyživuje krev
• obsahují vitamíny, minerály a stopové prvky (např. velké množství beta-karotenu s ochrannou funkcí proti škodlivým
účinkům slunečního záření a většinu ostatních)
• najdeme v nich aminokyseliny včetně esenciálních-velké množství lyzinu podporuje léčbu infekcí oparem
(herpes simplex) a nukleové kyseliny, enzymy (v mladém ječmeni jsou zastoupeny ve velkém množství a s
vysokou aktivitou, kterou zajišťuje unikátní metoda výroby)
• obsahují jedinečný růstový faktor (CGF), přírodní antibiotikum Chlorellin
• vláknina chlorelly, která se významně uplatňuje v procesu detoxikace a je nejlepší
prevencí nádoru tlustého střeva.
• vysoký obsah kyseliny listové v nápoji z mladého ječmene
 
Pro představu: jedna lžička ječmenného prášku nám dá tolik vitálních látek co dvě velké
hlavy brokolice, syrové, ekologicky pěstované! 
Kombinace ječmene a chlorelly je vyváženou stravou jak pro ženy, kojence a děti tak pro sportovce i seniory. Jsou to
komplexní potraviny z přírody.
 
Detoxikační schopnosti Mladého ječmene a Chlorelly
Způsob, jakým zelené potraviny detoxikují náš organismus se u obou produktů částečně liší. Chlorella má schopnost vázat na strukturu své buněčné stěny nebezpečné látky a odvádět je z těla. Jedná se především o těžké kovy (např. rtuť či kadmium), zbytky léků, radiaci po ozařování, atd. Nestravitelná část vlákniny navíc mechanicky podporuje očištění střevní stěny od usazených nánosů, zlepšuje střevní peristaltiku a pomáhá předcházet zánětlivým procesům.
Mladý ječmen obsahuje obrovské množství přírodních antioxidantů (např. Saponarin), které vychytávají volné radikály a zabraňují oxidaci buněk. Volné radikály vznikají nejen při metabolismu, ale také v kůži při opalování a jsou jednou z hlavních příčin poškození DNA a následného vzniku nádorových onemocnění. Volné radikály hrají významnou roli v rozvoji mnoha dalších chorob.
Mladý Ječmen a Chlorella snižují kyselost vnitřního prostředí (pH) a tím významně podporují růst správné střevní mikroflóry a naopak potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např. po podávání antibiotik. Mírně zásadité pH je základ pro zdravé vnitřní prostředí.
 
Pokud Vaše strava není z 75% zásadotvorná (zelená zelenina, semena, rostlinné bílkoviny, obiloviny), měly by tyto 2 zázraky tvořit nedílnou součást Vašeho jídelníčku. Pokud chcete poradit s Vaším jídelníčkem, nebo chcete více informací o zelených potravinách, konktaktujte mě.